Het Centraal Management Team bestaat uit de directeuren van onze locaties, de directeur van ons Centrum voor Onderwijs & Ondersteuning en de directeur van het bestuursbureau. Onze bestuurder is voorzitter van het Centraal Management Team. Hieronder stellen zij zich voor.

Bram Distel

Kottenpark
 

Mijn naam is Bram Distel, ik ben geboren en getogen in Enschede, studeerde aardrijkskunde en geschiedenis aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius en behaalde mijn eerstegraads bevoegdheid geschiedenis in 1981 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast directeur van het Kottenpark ben ik voorzitter van de Stichting Vuurwerkramp en lid van de Stedelijke Ouderverkeersraad in Enschede. Sinds 1982 ben ik verbonden aan Kottenpark, eerst als docent geschiedenis en maatschappijleer, vanaf 1985-1986 als conrector en sinds 1997 als directeur. In het onderwijs moet het altijd gaan om drie zaken: liefde, aandacht en geduld. Liefde voor de leerling, het onderwijs en de school als gemeenschap, aandacht voor de individuele leerling, zijn mogelijkheden, wensen, problemen en geduld. Veel geduld om de stip op de horizon te zien als bron van plezier en inspiratie.

Hans Weustenraad

College Zuid

Gedurende mijn gehele carrière is onderwijs in de breedste zin van het woord mijn drijfveer. Het blijft enorm boeien om de lerende mens in beweging te krijgen en talenten van de mens te ontwikkelen. Of je nu leerling, docent of onderwijsondersteuner bent, iedereen wil naar mijn volle overtuiging het optimale eruit halen wat erin zit.

Ron Löbker

De Stedelijke Mavo & Innova

Mijn naam is Ron Löbker, sinds augustus 2016 ben ik directeur van Innova en De Stedelijke Mavo. Hiervoor was ik schoolleider van Scholengroep Carmel Hengelo en van huis uit ben ik docent economie. Directeur zijn van twee zo verschillende TL-opleidingen is een prachtige uitdaging. Wat mooi dat TL-leerlingen in Enschede de keuze kunnen maken op welke manier ze willen leren. Kijken naar hoe we leerlingen zo ‘op maat’ mogelijk opleiden voor hun vervolgopleiding en hun functioneren in de maatschappij, is iets dat dicht bij me staat. Erg mooi om hier met deze locaties aan te mogen werken.

Paulien de Jong

Het Stedelijk Vakcollege & Vakschool Het Diekman

Mijn naam is Paulien de Jong. Sinds 2005 ben ik werkzaam als leidinggevende in het onderwijs, tot juni 2016 bij ROC Friesland College. De ROC wereld is een dynamische wereld. Veel opleidingen worden samen met het bedrijfsleven vorm gegeven. Daarnaast was er in Friesland voor mij veel ruimte om met andere maatschappelijke organisaties of gemeenten, samen te werken aan nieuwe ontwikkelingen om verbeteringen in het onderwijs tot stand te brengen. Als directeur van het Stedelijk Vakcollege en Vakschool Het Diekman voel ik me daarom als een vis in het water. Ook hier is werk aan de winkel, maar met een ambitie om goede scholen te zijn, die goed onderwijs bieden. Waar leerlingen en ouders graag naar toe komen en die in de omgeving een positie hebben die er toe doet. Kortom onderwijs in beweging, gedragen door enthousiaste, trotse docenten, als onderdeel van de samenleving en samen met de omgeving, dat is waar ik voor sta en op stuur.

Eildert Vuurboom

Centrum voor Onderwijs en Ondersteuning, kortweg COO.

Wim Suijker

Bestuursbureau

Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente en ben afgestudeerd in 1988. Sinds 2000 ben ik werkzaam bij Het Stedelijk Lyceum. Eerst als hoofd Planning & Control en vanaf 2008 als directeur van het bestuursbureau. Daar is de centrale ondersteuning van het onderwijs bijeengebracht. Vanuit de disciplines Financiën & Beheer, Personeel & Organisatie, ICT en Bestuursondersteuning bieden wij ondersteuning aan het bestuur en onze locaties. Daadkracht, samenwerken, kwaliteit en klantvriendelijk zijn de kernwaarden van waaruit wij handelen en die ik erg belangrijk vind. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Zij hebben beide hun middelbare schoolcarrière op College Zuid gevolgd, hun diploma gehaald en nu studeren zij.

Dibbe Steinebach

ISK

Mijn naam is Dibbe Steinebach en ben sinds mei 2017 directeur van de Internationale Schakelklassen. Ik werk sinds maart 1985 bij het Stedelijk Lyceum en heb op deze school een aantal functies gehad. Ik heb lessen aardrijkskunde en geschiedenis gegeven, ben van (de ISK meegerekend) drie locaties directeur geweest en heb mij een aantal jaren beziggehouden met onderwijs en onderwijsontwikkeling. Het leiden van de ISK is weer een geheel nieuwe “tak van sport” , niet op de laatste plaats vanwege de enorme variëteit aan leerlingen voor wat betreft afkomst, cultuur, gewoonten etc. Heel leuk, maar ook zeker een uitdaging. Ook deze locatie zal zich op allerlei gebied moeten gaan (verder) ontwikkelen. Wij gaan er met z’n allen, locatieleiding en overig personeel, de komende jaren hard aan werken om onze leerlingen nog beter op de plek te krijgen dan tot nu toe al het geval was.